Oppdag verdens
mykeste ull

Kashmir fra Kashmina

Kashmir opplevelsen

Kashmir er diamanten når det kommer til tekstiler. Visste du at kashmir utgjør kun 0,2% av verdens naturfiber, og det blir ofte referert til som «mykt gull» grunnet den høye kvaliteten og de unike egenskapene kashmiren har?

Har du først opplevd kashmir vil du ikke ha på deg noe annet - det er kashmir opplevelsen. 

Bli kjent med kashmir

Kashmir er et naturfiber som kommer fra kashmirgeita. Andre naturfiber du kanskje har hørt om er: mohair, saueull, lin, bomull og mange fler. Disse naturfibrene er gjerne mer verdifulle enn menneskeskapte syntetiske stoffer, grunnet de naturlige egenskapene og fordelene. 

Kashmir og saueull er begge naturmaterialer, men kashmir er overlegen da det er mykere, mer isolerende og mer varig enn saueull. Den beste kashmirkvaliteten kommer fra Indre Mongolia (hvor våre geiter kommer fra) hvor temperaturene er ekstreme, og geitenes ull er finere enn annen ull for å holde varmen i dette tøffe klimaet. Når våren kommer og pelsen er i ferd med å felles naturlig blir hver og én geit gredd grundig for å sanke den fine underhårsullen. Alt foregår manuelt og er fullstendig harmløst for dyret.

Har du noen gang spurt deg selv «hva er egentlig så bra med kashmir kontra saueull, og hvorfor er det en bedre investering enn andre naturmaterialer?» Les videre for å se svaret.

Hvorfor kashmir er et overlegent materiale 

Du har sikkert hørt om kashmir, og kanskje du også eier et par plagg. Men er du klar over de utrolige egenskapene kashmiren faktisk har?

Herlig mykt og komfortabelt:
Kashmir er et mykt naturmateriale som blir til luksuriøse, myke plagg. Og det beste er at de faktisk bare blir mykere med årene! Det er også, ulikt fra andre materialer, 100% kløfritt og bare herlig mykt mot bar hud. Dette gjør en garderobe i kashmir til det rette valget for hele familien.

Naturlig og bærekraftig:
Det er ingen hemmelighet at naturlige, bærekraftige materialer ikke bare er godt for deg, men også for planeten. Disse fibrene er hentet fra geiter, og den beste kashmiren bruker ikke farger og kjemikalier som er skadelig for deg og planeten. Siden kashmir er et naturprodukt er det også mindre risiko for allergi. 

Isolerende:
Grunnet kashmirens naturlige krøllede egenskaper stoppes tilstrømningen av kald luft, og kashmir er derfor 8 ganger så isolerende som saueull. Hvis ullen klarer å holde geitene i Indre Mongolia varme, vil den også holde deg varm! Når gradestokken viser minus - velg kashmir, og du vil holde deg deilig varm. 

Derfor er kashmir en investering: 

Sesongløst:
Det er lett å tro at plagg i kashmir er forbeholdt vintergarderoben, men kashmir kan faktisk brukes året rundt grunnet kashmirens tilpasningsdyktige egenskaper. Fibrene tilpasser seg din kroppstemperatur, slik at du alltid er komfortabel uansett sesong. Plagg i kashmir er de perfekte plaggene å bruke når været og sesongene er skiftende. 

Plagg som varer:
Når du først har fått tak i kashmirprodukter og vedlikeholder de rett, kan du være sikker på at disse plaggene vil være med deg i mange år fremover. Forskjellen fra andre ull- og strikkede plagg er at kashmir ikke mister sin mykhet eller fantastiske hand-feel. Derfor er kashmir en investering. For mer informasjon om hvordan du vedlikeholder din kashmir, les mer her. 

Lett:
Plagg strikket i saueull gir varme, men de er også relativt tunge i forhold til plagg i kashmir. Saueull er også et stivere fiber, som kan gi kløe. Kashmirfibre er sterke men samtidig ultra lette og rynkebestanding, noe som gjør plagg i kashmir til de ultimate plaggene å ha med seg på reise. 

Hvorfor velge kashmir fra Kashmina

Kashmir handler ikke kun om luksus og stil - det handler også om det naturlige, bærekraftige og komfortable enhver kvinne må oppleve. Som baseplagg i garderoben er de tidløse i kvalitet og design, slitesterke og best av alt - du kan style det med hva som helst! Vi elsker å style kashmir sammen med andre naturmaterialer, slik som skinn, ull, silke, lin eller bomull. Alle plaggene er designet for komfort i 100% ren kashmir, og hvert plagg har sin egen identitet og et vidt bruksområde. 

Du kan være sikker på at plagg fra Kashmina alltid vil være:

  • Flatterende - Våre design har en flatterende passform 
  • Inkluderende - Passer enhver kroppsfasong og alder
  • Tidløse - våre design er klassiske, og vil aldri gå av moten

Kashmina er et slow fashion klesmerke - men hva betyr det? 

Kundene er alltid i hjertet av alt vi gjør

- Du kan alltid kontakte kundeservice på telefon, mail og chat
- Trygg netthandel og alltid 30 dagers full returrett
- Tre faste Brandstores i Norge 

Kashmina er det beste valget hvis du er ute etter myke, vakre kashmirplagg. Alle plaggene våre er i den beste kashmirkvalitet og varer lenge. Vi legger stoltheten ned i alt vi gjør - fra kundeservice til den beste kvaliteten til en god pris. Alle våre plagg er fornuftig priset etter etterspørsel og tilgjengelighet.

Utforsk vår kolleksjon her

Oppdag mer: