OM KASHMIRULL

 

Kashmina selger produkter som består av 100% kashmirull 

 Plagg av kashmirull er unike og eksklusive produkter. Ekte kashmirull er de fine underhårene i pelsen til kashmirgeita (Capra hircus), et dyr som lever i fjellområdene i Kashmir mellom Kina, India og Pakistan. På grunn av de kalde vintrene i fjellene har kashmirgeita utviklet underpels av særdeles tynne hårfibre, som virker isolerende og holder dyret varmt selv under svært lave temperaturer. Dette er den fineste ull vi vet om og er årsaken til at kashmirull er et særdeles ettertraktet produkt. 

Når våren kommer og pelsen er i ferd med å felles naturlig blir hver og én geit gredd grundig for å sanke den fine underhårsullen. Alt foregår manuelt og er fullstendig harmløst for dyret. Til å strikke et stort skjerf, som feks våre Signaturskjerf, går det med ull fra tre geiter (!). 

Vår viktigste samarbeidspartner holder til i nord-Kina. Kashmina designer alle produkter selv og fabrikken produserer disse for oss. Plaggene fra fabrikken er testet i flere omganger og bruker konsekvent noe av verdens beste kashmirull. Å finne frem til en slik disse kvalitetsleverandør har vært en møysommelig prosess. Vi har samarbeidet med Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO), og utviklet tester, for å sikre at våre partnere leverer i aller øverste sjikte.

Egenskaper som kjennetegner produkter av 100 % kashmirull er at de er særdeles varmende og isolerende når det er kjølig, mens de om sommeren tilpasser seg kroppens temperatur og virker svalende. Egenskapen skyldes at det ligger luft mellom hårfibrene, som både isolerer og lufter samtidig. I motsetning til saueull gir ikke kashmirullen kløe, ullen kan brukes rett på kroppen, på barn som på voksen, og oppleves bare som utrolig myk og behagelig. 
   

Kashmirullen er i tillegg svært holdbar, plaggene vil ikke nuppe i særlig grad eller på andre måter bli stygge dersom de behandles normalt skånsomt. Plagg som kun inneholder mindre mengder cashmere mister disse egenskapene og derfor har Kashmina valgt å kun produsere RENE kashmirprodukter. Slike rene kashmirprodukter blir bare enda mykere og mer behagelig med årene og er uten tvil en investering for livet.

 

Nupping

 Vi får av og til spørsmål om nupping, fordi noen av våre kunder opplever at i likhet med annen ull nupper også kashmirullen noe, særlig i begynnelsen. Dessverre så må vi nok bare akseptere at det alltid vil oppstå noe nupping når man har strikkede plagg av naturfiber/ull. Det skyldes at de korteste hårfibrene i garnet kommer ut, ved første slitasje. Dette oppstår gjerne under armene, på brystet eller andre steder som får litt ekstra slitasje. Hårballene eller nuppene må man forsiktig plukke bort. Ikke klipp, barber eller annet - da kutter du over fibre og lager nye nupper, som kommer ut neste gang. Forsiktig dra bort nuppene etter bruk, og helst før første vask. Etter første vask vil du oppleve at ullen har satt seg enda bedre og nuppingen avtar. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Legg inn e-post for å motta nyheter og spesialtilbud

Søk i butikken