Slow fashion

Hva er det, og hvorfor velge det?

Slow fashion vs Fast fashion

Hvert år produseres det 100 milliarder klesplagg i verden, og her i Norge kjøper vi over 70 000 tonn klær i året! Det gir et gjennomsnitt på 359 plagg i garderoben til hver enkelt nordmann. Kort sagt: behovet for endring i tekstilindustrien og klesforbruket er forestående.

Klesbransjen har lenge vært dominert av såkalt "Fast fashion" hvor klestrender masseproduseres raskt og billig. Heldigvis har det blitt et økt fokus på miljøet, og de fleste av oss har en mer bevisst holdning til hvordan klærne våre produseres.

Vi i Kashmina er stolte av å være et Slow fashion brand - hvor høykvalitetsplagg og bærekraft står i hovedfokus. Men hva betyr det?

Laget for å vare

Vi i Kashmina har ikke fokus på kortvarige trender og vi kommer heller ikke med en ny kolleksjon hver sesong. Vi produserer tidløse design i premium, langvarig kvalitet i verdens beste naturfiber - kashmir.

Hvert år lanserer vi 20 nye designs, samtidig som at vi alltid fokuserer på å videreføre våre bestselgende klassikere. Visste du for eksempel at vår bestselgende produkt "Signature" kashmirskjerf har vært i vår kolleksjon siden oppstarten i 2011?

Derfor er vi et slow fashion brand:

 • Vi lanserer få plagg hvert år, men hvert plagg vi lager er i god kvalitet, og er ment for å vare.

 • Våre plagg er i 100% ren kashmirull, et rent naturprodukt.

Ved å ta et bevisst valg når det kommer til hvem du kjøper klærne dine fra, kan du være med på å gjøre en forskjell. Det å investere i dyrere kvalitetsplagg er mer lønnsomt i det lange løp, samtidig som at du gjør noe godt for planeten.

Slow fashion

Hva kjennetegner slow fashion?

 • Fokus på kvalitet over kvantitet - både i produksjon og forbruk.

 • Høykvalitetsprodukter som er designet for å vare.

 • Produksjon i pakt med naturen ved å unngå bruk av skadelige kjemikaler og lav-avfallsmetoder.

 • Gode og inkluderende arbeidsforhold.

 • En investering i kvalitetsplagg som varer deg livet ut.

Fast fashion

Hva kjennetegner fast fashion?

 • Masseproduksjon - kontinuerlig lansering av sesonger og nyheter.

 • Produseres gjerne i lavkostland hvor arbeidsforholdene ikke blir ivaretatt.

 • Lavt priset.

 • Dårligere kvalitet - gjerne i syntetiske fibre.

"Vårt hovedfokus er å lage høykvalitetsplagg i 100% ren kashmir som varer år etter år. Vår kolleksjon er designet for å vare - både designmessig og kvalitetsmessig".

Monica Bergem - gründer

En investering for livet

Du har sikkert hørt uttrykket "capsul wardrobe", og hovedpoenget med dette er å skape en garderobe med færre plagg, i høyere kvalitet. Plagg i klassiske farger og høy kvalitet tåler tidens tann og er derfor en investering.

Du kan se på det slik:

Et plagg lagd i polyester kan for eksempel koste 249 kr. Dette kan du bruke 6 ganger før det blir ødelagt eller trenden er over. Da blir regnestykket slik:

249 / 6 = 41,5 kr. Det er dette hvert bruk har kostet deg.

Investerer du i et kashmirplagg som koster 2 599kr kan regnestykket bli slik:

2 599 / 100 = 25,99 kr pr bruk.
Her har vi satt opp et eksempel med 100 bruk, da et kashmirplagg kan brukes i mange år så lenge du vedlikeholder det. Dette plagget koster deg da langt mindre enn det billige plagget har kostet deg i det lange løp.

Å være blant de beste i klassen betyr ikke at vi ikke kan bli bedre. Vi forsøker stadig å forbedre oss, både når det kommer til produksjon og vårt miljøfotavtrykk.