Slik behandler du din kashmirull

Kashmir er verdens mest eksklusive naturfiber. Ullen består av ultratynne hårfibre som må behandles varsomt. Men det trenger ikke være vanskelig selvom! Se hvordan du behandler din kashmirull her:

1. VASK

Du kan enkelt vaske dine kashmirplagg i vaskemaskin. Velg et skånsomt program, gjerne ullprogram, og sørg for at du ikke vasker med varmere vann enn 30 grader og maks sentrifugering inntil 600 rpm. Det er rett og slett mer skånsomt enn å vri opp plagget for hånd. Bruk et vaskemiddel ment for ull, og ikke bruk tøymykner. Du kan også vaske plagget for hånd. Sørg for å ikke la plagget ligge under rennende vann, da dette kan skade plagget. Det skal kun ligge i kaldt vann med vaskemiddel ment for ull. Ikke vri opp eller strekk plagget etter dette. 

Vaskemiddel som er skånsomt på kashmir finner du i våre butikker.

2. TØRK

Kashmirplaggene skal tørkes flatt, aldri hengende. Det enkleste er å legge plagget på en tørr flate med et håndkle under. Pass på å ikke vri opp plagget. Husk at du aldri skal tørke plagget i tørketrommel eller henge det opp.

3.  STRYKING OG STEAMING

Det går helt fint å stryke kashmirplaggene dine. Husk å aldri bruke høyere temperatur enn max 150 grader hvis du skal stryke. Vi anbefaler å steame plaggene med en steamer. Husk å tørke bort kalkrester før og underveis i steamingen.

4. OPPBEVARING

Ikke heng opp plaggene dine i klesskapet. Vi anbefaler å brette dem i en skuff eller i en oppbevaringsboks. Mot møll anbefaler vi møllkuler av sedertre der du oppbevarer kashmiren din, så holder de seg unna.

5. VEDLIKEHOLD

Nupping er normalt for alle naturmaterialer, og de oppstår mest på områder der det er mye friksjon, slik som under armene, brystet osv. Vår erfaring er at det blir mest nupper etter førstegangsbruk, dette gir seg i stor grad etter første vask.

 

Les mer og få smarte tips om vedlikehold av kashmir fra Kashmina-gründeren her