Kashmirkvalitet

Vi har kvalitet i alle ledd - kashmir er vårt fag

I Kashmina skaper vi vakre kvalitetsplagg i 100% kashmirull.
Det finnes grader av kashmirkvalitet og i Kashmina stiller vi høye krav. Vi jobber kun med kashmir av ypperste kvalitet, med minstemål på fibertykkelse og lengde – som sikrer enestående kvalitet, mykhet og varighet i våre design.

Vi designer plagg vi tror vil ha verdi for deg, i et naturmateriale vi elsker og vi gjør det med kvalitet i alle ledd. 

 • Kvalitet i kashmirull

 • Kvalitet i produksjon

 • Kvalitet i kundeopplevelsen

 • Kvalitet i arbeidsmiljø

Kashmir kvalitet – tilgjengelighet og pris

Kashmir er kjent som verdens mest eksklusive ull. Den skiller seg fra saueull, merino, alpakka og mohair – ved å ha helt spesielle egenskaper.

De ultratynne hårfibrene kan ikke sammenlignes med annen ull – de er tynnere, finere, mykere, mer isolerende og de gir absolutt ingen kløe.

Visste du at kashmir isolerer 8 ganger mer enn saueull

Kvalitet i kashmirull

Kashmiren vi kjøper i Kashmina er av ypperste kvalitet, testet og valgt med omhu. 

Da Kashmina ble opprettet, utviklet SIFO (Statens institutt for forbruksforskning) i samarbeid med gründeren av Kashmina, en test for å måle kvalitet i kashmirull. Noe slikt fantes ikke i Norge fra før.

Sammen med teknikere på SIFO testet vi råvareprøver og ble eksperter på hvordan bestemme kvalitet på kashmir.

Denne grunnkompetansen er svært viktig i Kashmina. 

Faktorene som bestemmer kvaliteten på kashmirull er lengde og tykkelse på hårfibrene. I tillegg er det selvsagt viktig at det er ren kashmir, og ikke blandet ut med annet materiale.

Jo tynnere et hårfiber er, jo bedre. Kashmir kan bli så tynt som 13,5 mikron (mikrometer) i diameter, men det er sjelden vare. Kashmiren vi bruker i Kashmina er ca 15,5 micron i diameter og dette tilsier svært god kvalitet.

Lengde på hårfibrene påvirker også kvalitet. Man ønsker lengst mulig hårfibre. Kashmina sine kashmirfibre ligger på ca 3,5 cm. Dette anses for å være den mest ønskelige lengden. Med kortere fibre, som man kan få kjøpt rimeligere, kommer også mer nupping.

En siste faktor som påvirker kvalitet i kashmir er fargen på den naturlige ullen man kjøper. Blant de ulike fargetonene er det hvit ull som er mest eksklusiv. Kashmina kjøper kun hvit kashmir. Det er fordi denne gir best mulig utgangspunkt for de naturlige fargeprosessene av garnet.

Finnes det kashmir med dårlig kvalitet på markedet?

Pris og kvalitet i kashmir henger sammen. Det er en internasjonal kilopris på kashmir og denne prisen er relativt lik for alle som handler råvaren. Plagg i 100% kashmir som er overraskende rimelige kan man gå ut ifra at er enten av betydelig lavere kvalitet eller ikke kashmir i det hele tatt. 

Hvorfor 100% ren kashmirull?

Man kan blande kashmir med andre materialer som merino, bomull eller silke, mange klesmerker gjør det – hovedsakelig for å få ned prisen på plaggene. Da oppnår du å få en «smak» av kashmirens kvaliteter i plagget, men det er allikevel bare et snev av egenskapene man oppnår når plagget er laget i 100% ren kashmir.

Kashmirens unike kvaliteter:

 • Kashmir er blant verdens fineste naturfiber, med tynne, myke hårfiber 

 • Kashmir har en håndfølelse, en mykhet, du aldri har kjent maken til

 • Kashmir isolerer tre ganger mer enn saueull

 • Kashmir er 100% kløfritt og kan brukes rett på huden

 • Kashmir er en fornybar ressurs og skader ikke miljøet

Kvalitet i produksjon

Våre fabrikker er valgt gjennom svært grundige prosesser. Med kvalitet i fokus. Bak vår designutvikling og produksjon ligger det ansvarsfulle relasjoner, premisser og betingelser. Våre fabrikker har en kultur for kvalitet og for å levere ansvarlige og de har juridisk forpliktet seg til å overholde våre krav til kvalitet. Les mer om vår produksjon her. Viktige momenter i vår produksjon:

 • Kashmirull er en fornybar råvare 

 • Ullen blir farget med naturlige toxin-frie fargestoffer

 • Spinning av garn foregår ved moderne fasiliteter

 • Strikking av plaggene gjøres på strikkemaskiner drevet av kompetent personal

 • Sying, vasking, strykning, kvalitetssjekk og pakking foregår av rutinerte ansatte

 • Vår emballasje består hovedsakelig av bærekraftig og resirkulert materiale, for oss er bærekraft likestilt med kvalitet i produksjon

Kvalitet i design

Kashmina er en kompetansebedrift. – kashmir er vårt fag. 

Våre designere er høyt utdannet innen design. Våre designprosesser er nøye gjennomtenkt og basert på ønsket om en sunn kolleksjonsutvikling fremfor masseproduksjon. 

Kashmina er «slow fashion» - vi ønsker en balansert og bærekraftig produksjon, basert på kvalitet over kvantitet.

Hvert år lanserer Kashmina et knippe nye design. Hvert av disse er grundig gjennomarbeidet, de er av høy kvalitet, basert på kreativ design, behov i kolleksjonen og kunders etterspørsel. Alle våre design har lang levetid, både i kolleksjonen og hjemme hos kunden.

Med tidløs design oppnår man bærekraftige garderober og fornøyde kunder.

Kvalitet i kundeopplevelsen

Vi står for kvalitet i kundeservice, og hos oss er hele kundereisen din i fokus.

Er det noe i veien med plagget – vi tar deg seriøst og hjelper. Vi gir ekstraservice i form av gratis søm og annen reparasjon, selv årevis etter plagget ble kjøpt. Vi vil at du skal ha plagget ditt lenge og hjelper deg gjerne med vedlikehold. 

 • Du skal oppleve tilstedeværelse og en hjelpende hånd hele veien.

 • Du skal finne det du leter etter og vi skal levere raskt og med kvalitet.

 • Du når Kashmina via en rekke kanaler: mail, telefon, chat, facebook, instagram og via butikkene våre.

Kvalitet i arbeidsmiljø

Kvalitet i arbeidsmiljø. Kashmina har som mål å være en spennende og attraktiv arbeidsplass, der de ansatte trives og får utvikle seg. I Kashmina arbeider det i dag ca 20 engasjerte kashmirentusiaster og sammen bygger vi et kunnskapsmiljø der vi setter pris på spisskompetanse og engasjement for faget. Vi ønsker et godt sosialt og samlende miljø, for vi tror dette er en viktig driver og skaper vilje til å lykkes sammen i teamet. Vi har en arbeidsplass i sterk vekst, og har stadig behov for flere dyktige hoder. Ta gjerne kontakt.