K A S H M I N A

Slik velger du riktig kashmirkvalitet

Kashmir er et av verdens mest eksklusive materialer, men hvordan vet du at det du betaler for er av riktig kvalitet? Det som gjør kashmir så eksklusivt er mye på grunn av den høye kvaliteten og egenskapene kashmiren har. Visste du for eksempel at kashmir isolerer 8x mer enn saueull?
Det er imidlertid begrenset oppdrett av kashmirgeiter og sammen med den unike kvaliteten gjør dette at prisnivået på kashmirull ligger høyere enn for annen ull. Tenk at til å strikke et stort skjerf, som feks våre Signaturskjerf, går det med ull fra tre kashmirgeiter!

Her er våre tips til hvordan du kan gjenkjenne god kashmirkvalitet.

"Siden kashmir er et av verdens mest ettertraktede materialer er det viktig for oss i Kashmina at kvaliteten på ullen er av ypperste kvalitet."

"Det finnes merker med dårligere kvalitet på kashmiren enn andre. Når du først finner et merke du er fornøyd med - stick to it!"

"Kashmir er et av de mykeste fibrene i verden. Det skal være en unik og myk hand-feel som skiller seg fra andre naturmaterialer."

Sjekk merkelappen

Kun produkter i ren kashmir kan være merket som 100% ren kashmir. Siden kashmir er et av verdens mest ettertraktede materialer er det viktig for oss i Kashmina at kvaliteten på ullen er av ypperste kvalitet. Ved vår oppstart i 2011 utviklet Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO) i samarbeid med gründeren av Kashmina en test for å måle kvalitet i kashmirull. Noe slikt fantes ikke i Norge fra før, og dette sikrer at våre partnere leverer plagg i aller øverste sikte. Merkelappen vil også vise deg hvordan du best tar vare på din kashmir.Les mer om dette her.

Vårt mål i Kashmina er å være ett av dine favoritt brands som du alltid kan stole på.

Kjøp kashmir fra merker du stoler på

Det finnes merker med dårligere kvalitet på kashmiren enn andre. Når du først finner et merke du er fornøyd med - stick to it! Vi i Kashmina bruker kun kashmirull fra Indre Mongolia, som er kjent for geiter med eksepsjonell kashmirull. Hos oss er kvalitet, bærekraftig produksjon og god kundeservice i høysetet. Vi har spesialisert oss på et rent naturprodukt, uten å blande inn andre naturfibre eller kunstfibre. I oppstarten brukte vi lang tid på å finne samarbeidspartnere som kunne levere kashmirull med den kvaliteten vi ønsket oss. Vi mener at vi i dag har noe av den beste ullen som er å oppdrive på markedet.

Har plagget en myk hand-feel?

Etter du har sjekket merkelappen, bør det neste steget være å kjenne på plagget. Det skal være en unik og myk hand-feel som skiller seg fra andre naturmaterialer. Jo tynnere et hårfiber er, jo bedre. Kashmiren vi bruker i Kashmina er ca 15,5 micron i diameter (se for deg at ett menneskehår er ca 30 micron!), og dette tilsier svært god kvalitet. Stryk plagget mot håndflaten og hvis du opplever at stoffet gir kløe eller stikker så kan du gå ut ifra at det ikke er ren kashmir.

Pris

Pris og kvalitet henger sammen når det kommer til kashmir. Det er en internasjonal kilopris på kashmir, og denne prisen er relativt lik for alle som handler råvaren. Dersom du finner plagg i 100% kashmir som er overraskende rimelige kan man gå ut ifra at det er enten av betydelig lavere kvalitet, eller at det ikke er kashmir i det hele tatt. Når du skal investere i herlig myke kashmirplagg råder vi deg til å sjekke instruksjonslappen nøye. Ta også med deg tipsene vi har ramset opp her: virker brandet troverdig? Har plagget myk hand-feel? Er prisen for god til å være sann? 

Kashmir er et naturmateriale og må behandles skånsomt

Det kan komme overraskende på for noen at produkter i 100% ren kashmir vil nuppe. Men dette er faktisk et godt tegn! Ren kashmir, som andre plagg i naturmaterialer, nupper litt i starten. Noen tips er: fjern nupper skånsomt for hånd, (aldri bruk elektrisk nuppefjerner) eller med en kashmir kam. Ikke heng dine kashmirplagg på hengere da dette kan ødelegge formen på plagget. Ved å ha de brettet vil dette vedlikeholde plaggets form. Kashmir trenger ikke vaskes ofte, lufting etter bruk vil holde lenge. Ved maskinvask anbefaler vi å bruke vaskemiddel ment for ull (feks Milo), og aldri sentrifuger på mer enn 600rpm! Etter vask bør plagget tørkes flatt. Ikke vreng ut vannet men forsiktig press ut overflødig vann.