Nyt sommeren
i kashmir

Kashmir fra Kashmina

Derfor elsker vi kashmir - også om sommeren!

Våren er her men det betyr ikke at vi pakker vekk kashmiren vår! Faktisk så bruker vi kashmir mest om våren og sommeren. Kashmir kan virke synonymt med vinter, men kashmir har et rykte som essensielt om sommeren også - og det er lett å se hvorfor. Kashmirens beste egenskaper - nydelig, mykt, isolerende og lett gjør underverker gjennom hele året.

Ull om sommeren

Til stranden:
For deg som tilbringer sommeren ved stranden trenger du ikke gi slipp på gleden av å ha på deg kashmir. En oversized genser kan for eksempel brukes over badetøyet under lunsjen, eller mens du drar hjemover etter at solen har gått ned. Et luftig skjerf er også perfekt til å dekke over skuldrene. Se våre skjerf her.

Til fjellet:
Tilbringes sommeren på fjellet, er kashmir en sikker vinner. Her er temperaturene lavere enn i byen, og en kashmirgenser er et essensielt plagg for dager med regn eller til bruk på sene sommerkvelder. En kashmirtopp er også perfekt for lag-på-lag grunnet de pustende egenskapene kashmiren har.

Til sommerfesten:
Til pent elsker vi en deilig kashmirgenser rundt skuldrene for når solen går ned, og den norske sommerkvelden sniker seg innpå. Den klassiske skandinaviske stilen med en lang kjole, sneakers og en chunky genser over er virkelig tidløs! Prøv også en kashmircardigan, perfekt til å ta av eller på.

Kashmir - uansett anledning:
Kashmir er passende til både uformelle og formelle anledninger, så ikke nøl med å vise frem din mest elegante og sofistikerte side, selv på sommeren.

Must haves i sommer:
Et kashmirskjerf kan varme skuldrene og gi en deilig beskyttelse mot kulde, mens en åpen cardigan er et enkelt og anvendelig plagg som passer til alle anledninger! En kashmirkjole er også et plagg du lett kan ta på - så er du klar!

Derfor sverger vi til kashmirull 

Til tross for at det hele tiden forskes frem nye tekniske stoffer, har ullens naturlige fordeler vist seg å være uslåelige - i tillegg til å være et av de mest miljøvennlige materialene vi har. Her er fem grunner til at vi sverger til kashmir som sommerull.

Lag på lag:
Vi vet alle at den norske sommeren kan by på skiftende temperaturen og vi går derfor ingen steder uten våre kashmirplagg! Hiv over en deilig genser over skuldrene om dagen, og ta den på når kvelden sniker seg innpå. Perfekt til sene kvelder ute på terrassen eller ute på båten. Og det beste er - du kan bruke kashmirplaggene dine igjen og igjen uten å måtte vaske de!

Selvrensende:
Visste du at ull har en naturlig resistens mot vekst av mikroorganismer, og derfor kan brukes opptil flere ganger uten å gi fra seg lukt? Dette skyldes de fantastiske egenskapene naturfibre har, hvor overflaten er mer ru. Bakterier trives nemlig best på glatte overflater - som syntetiske fibre har. Alt du trenger å gjøre etter bruk er å lufte kashmirplaggene dine, så unngår du både slitasje og unødvendig vask. Vi bruker våre plagg opptil 5-7 ganger før vi vasker de. Dette gjør plagg i kashmir til den ultimate reisepartner når du ønsker å pakke lett og fortsatt føle deg fresh!

Naturlig og bærekraftig:
Kashmirull er 100% fornybart og naturlig, og er derfor et av våre mest bærekraftige materialer. Som nevnt så krever ikke kashmirplaggene dine mye vask, da lufting etter bruker holder lenge. Dette bidrar også til mindre belastning på miljøet. 

Mykt mot huden:
Kashmir er ull som er like mykt som silke, og det beste er - det blir bare mykere med årene! Dette er fordi vår ull har lengre og tynnere hårfibre enn andre ulltyper, de er også mer elastiske som gjør at de holder bedre på fasongen. Du kan med sikkerhet vite at dine kashmirplagg er plagg du kommer til å elske i mange år fremover!

Regulerende uansett sesong:
Ull er som skapt for det nordiske klimaet, hvor temperatur og vær kan være skiftene. Vi vet alle hvor ubehagelig det er å bli for varm eller kald når vi er ute på vift, derfor er kashmirullens evne til å regulere kroppsvarme gull verdt!

Naturens suverene fibre tilpasser seg enkelt når våren velter vinterkulden, og høsten trekker gardinen for sommeren. Ullfibrene har nemlig den unike egenskapen at de isolerer både mot varme og kulde ved å absorbere varme og slippe ut fuktighet. På denne måten justeres kroppstemperaturen din til et behagelig nivå - uansett sesong.

Oppdag mer: