Kashmina i Vogue Scandinavia

Kashmir - det bærekraftige valget

Vogue Scandinavia anerkjenner Kashmina som et av Nordens mest bærekraftige brands, og her fikk vi muligheten til å fortelle mer om våre krav til kvalitet og hvilke tiltak vi gjør i bransjen. Kashmir er et av verdens mest ettertraktede og eksklusive naturmaterialer. Men hvordan kan du vite at det du kjøper er av ypperste kvalitet?

«Kashmina kombinerer norsk design med 100% kashmir som er uthentet og produsert i Indre Mongolia – merket har samarbeidet med to familieeide fabrikker i regionen siden 2011. (…) Kashmina bruker kun den reneste kashmirullen av ypperste kvalitet og alltid 100% giftfrie fargestoffer.»
-Vogue Scandinavia 

Det finnes grader av kashmirkvalitet og i Kashmina stiller vi høye krav. Vi jobber kun med kashmir av ypperste kvalitet, med minstemål på fibertykkelse og lengde – som sikrer enestående kvalitet, mykhet og varighet i våre design. Vi etterstreber alltid etter å ha en ren produksjon som er bærekraftig og bedre for miljøet.

For å sørge for at Kashmina’s produksjonspartnere er klar over disse verdiene, og at de produserer deretter, bruker merket en standardkontrakt, utarbeidet av Norwegian Fashion Hub. Den dekker blant annet de grunnleggende kravene for menneskerettigheter, arbeidstakers rettigheter, dyrenes velferd og miljøspørsmål, skriver Vogue Scandinavia.

Du kan lese hele saken i Vogue Scandinavia her